Krikštynų žaidimai


Krikštynos tai graži šeimos šventė, kurios metu ne tik pakrikštijamas vaikelis, rengiama nuostabi fotosesija, bet labai dažnais rengiamas ir pokylis kartu su visais artimaisiais ir draugais.

Kad šventė neprailgtų, nepabostų sėdėti prie stalo ir liktų kuo daugiau prisiminimų siūlome žaisti įvairius krikštynų žaidimus, dalyvauti viktorinose ir vykdyti įvairias užduotis.

Dažnai krikštijamas vaikutis yra per mažas, kad dalyvautų žaidimuose, todėl tėveliai ar krikšto tėveliai paruošia daug įvairių žaidimų susijusių su krikštuku.

Siūlome jums išbandyti keletą krikštynų žaidimų ir smagiai praleisti laiką.


Nejudrūs – stalo žaidimai

1. Kryžiažodis apie krikštuką ir jo šeimą
Paruoškite kryžiažodį su įvairiausiais klausimais apie krikštuką ir jo šeimą. Pirmasis išsprendęs kryžiažodį laimi prizą. Jeigu krikštynose bus „Krikštynų laikraštukas“, tuomet klausimų atsakymai galėtų būti jame.

Galite paruošti tik vieną didesnio formato kryžiažodį, jį pakabinti ant sienos ar stendo. Krikštynų vedėjas skaitys po vieną klausimą ir svečiai teiks atsakymus. Už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą, galite įteikti mažą dovanėlę ar krikštynų loterijos bilietą. 

Krikštynų kryžiažodį galite pasidaryti patys. Internete yra gausu tinklapių, kurių pagalba lengvai nubraižysite kryžiažodį. Jeigu patys nenorite to daryti, mielai jums padėsime jį sukurti. Reiktų pateikti tik klausimus ir atsakymus.

Pateikiame keltą klausimų pavyzdžių:
Mėnuo, kada priėmiau krikštą.
Metų laikas, kada pirmą kartą pamačiau pasaulį.
Mano pirmoji košė.
Pirmas ragautas vaisius.
Mano akyčių spalvą.
Mamytės vardas.
Mano šventas vardas, kurį gavau per krikštą.
Pirmasis maistelis.



2. Žaidimas - Išbrauk žodžius.
Žaidimas labai paprastas ir tinkamas įvairaus amžiaus žaidėjams. Žaidimą laimi tas kuris pirmasis suranda ir išbraukia reikiamus žodžius.
Žaidimą galima pagaminti individualiai jums su norimais žodžiais. Apipavidalinimas irgi pritaikomas prie jūsų šventės temos.






3. Pasižadėjimai krikštukui
Senas, bet populiarus krikštynų žaidimas. Kiekvienas svečias ką nors pasižada krikštijamam vaikučiui . Pasižadėjimai gali būti rimti arba jumoristiniai. Dažniausiai yra naudojamos krikštynų pasižadėjimo kortelės, ant kurių jau yra parašytas pasižadėjimas. Svečias nežiūrėdamas išsitraukia kokią nors kortelę ir garsiai perskaito ką pasižada krikštukui.

Galite įsigyti tuščių pasižadėjimo kortelių, tada svečiai patys turės sugalvoti ką nori pasižadėti vaikučiui.


4. Profesijos spėjimas
Dar vienas populiarus krikštynų žaidimas - Būsimosios profesijos spėjimas. Svečiams išdalinamos profesijos spėjimo kortelės ir kiekvienas užrašo savo spėjimą. Korteles surenkamos ir paliekamos ilgam saugojimui.










5. Krikštynų loterija
Nutrinamo loterijos bilietai yra gaminami individualiai kiekvienai šventei. Juos galite padovanoti kiekvienam svečiui arba surengti aukcioną.

Krikštynų loterija gali būti kelių rūšių. Visų pirma siūlome jums išbandyti linksmąją loteriją, kur kiekvienas svečias gali laimėti „prabangų“ prizą. Aišku prizas bus jumoristinis, bet jo įvardinimas skamba prabangiai 😊

Pvz. nutrynus loterijos apsauginį sluoksnį svečias perskaito, kad laimi „Kelionę aplinka pasaulį“, o vedėjas jam įteikia pasaulio žemėlapį arba kokios nors kelionių agentūros lankstinuką.
Laimėjus „prabangią vakarienę dviems“ įteikiami plastmasiniai stalo įrankiai. Kuo įdomiau pristatysite prizus, tuo bus linksmiau. Ši loterija labiau tinkama suaugusiems žmonėms.


Vaikučiams siūlome paruošti kitą loteriją. Jiems reikėtų nutrinti tris laukelius ir jeigu po kiekvienu iš jų esantys simboliai sutampa bilietas būtų laimingas. Tada jie prizą galėtų traukti iš dėžės, kurią reiktų pasiruošti iš anksto. Prizai - įvairiausios smulkmenos. Vaikučiams labai patinka nutrinti loterijos bilietus, todėl siūlome jų įteikti ne po vieną 😊




6. Krikštynų viktorina

Vaišių metu surenkite viktoriną, kurios metu svečiai turės atsakinėti į įvairiausius klausimus susijusius su krikštuku. Kokia vardo reikšmė, kelintą valandą gimė, kokio svorio gimė, koks yra krikto vardas, kiek turi pusseserių ir pusbrolių, buto numeris kuriame gyvena, pirmoj išvyką, mėgstamiausia daržovė, kiek dantukų turi šiuo metu ir pan.

Už kiekvieną teisingą atsakymą apdovanokite. Prizai gali būti patys įvairiausi.
1. Patalynės komplektas - palutė.
2. Mobilusis telefonas - vaikiško telefono ragelis.
3. Apatinis trikotažas - sauskelnės.
4. Prabangus fenas - vaikiškos šukos.
5. Mikseris - buteliukas.
6. Sidabrinių stalo įrankių rinkinys - šakutė su šaukšteliu.
7. Butas prabangiame rajone - žaisliniai raktai.
8. Šilkinių staltiesių komplektas - seilinukas.
9. Virtuvinis kombainas - šaukštelis.
10. Kelionė į NBA krepšinio varžybas - vaikiškas kamuoliukas.
11. Indaplovė - šepetėlis buteliukams plauti.
12. Šveicariškas stalo laikrodis - smėlio laikrodukas.
13. Puodų rinkinys - vaikiškas puodelis.

7. Krikštuko vardo raidžių žaidimas
Šiam žaidimui reikia pasiruošti iš anksto. Sugalvokite kokį prizą galėtų atitikti kiekviena vaiko vardo raidė ir paruoškite atitinkamą skaičių maišelių. Ant kiekvieno maišelio užrašykite vardo raidę, o į vidų įdėkite prizą prasidedantį iš tos raidės. Svečiai turės atspėti koks daiktas yra viduje. Galima uždavinėti tik tokius klausimus, į kuriuos atsakymas tik „taip“ arba „ne“. Kuo įdomesnių prizų sugalvosite, tuo bus linksmiau. Pvz:

K - kukurūzas
A - adata
J - jogurtas
U - uogienė
S - saga

8. Atspėk kieno ūsai
Šis žaidimas labiausiai tinka teminėms krikštynoms „Mažasis džentelmenas“, bet jį galite sužaisti ir bet kurioje kitoje šventėje. O jeigu tarp svečių bus „ūsuočių“, bus dar įdomiau.

Išdalinkite svečiams lapus su nupieštais vyriškų ūsų tipais ir išvardintais pavadinimais. Paprašykite svečių prie kiekvienų ūsų parašyti jų pavadinimą. Laimi tas, kuris pirmasis teisingai įvardina visus ūsus.



9. Kas tai?
Žaidėjų skaičius neribojamas. Paruoškite lapus, kuriame stulpeliu būtų surašyti įvairūs su vaiku ar krikštynomis susiję žodžiai. Tik raidės žodžiuose bus sumaišytos. Pvz: NIČABYŽA (bažnyčia), ŪKANAS (anūkas), RYELTĖ (tyrelė).

Laimi tas, kuris pirmasis teisingai užrašo visus žodžius.

10. Nuotraukų iššūkis
Užduotis krikštatėviams. Atspausdinkite 10-20 krikštuko nuotraukų iš įvairių laikotarpių. Paprašykite krikštatėvių jas sudėlioti iš eilės.

11. Pasakos
Užduotis močiutėms. Paprašykite močiučių paeiliui vardinti pasakų pavadinimus, kurias seks anūkui. Laimi ta močiute, kuri žino daugiau pasakų.


Judrūs krikštynų žaidimai


1. Senelių išbandymas – Ledo rūbai.
Paruoškite dvi didesnes lėles ir du drabužėlių komplektus. Prieš tai drabužėlius sušlapinkite, sulankstykite ir užšaldykite. Pasekite gražią pasaką apie tai, kad dabar žiema, anūkėlis paliktas seneliams prižiūrėti. Staiga reikia skubiai išeiti, o visi vaiko drabužėliai išskalbti ir sušalę. Užduotis seneliams kuo greičiau aprengti anūkėlį, kad jis nesušaltų. Įdomu ar bent vienas iš senelių sugalvos, kad anūkėlį galima aprengti ir savo rūbais 😊


2. Krikštatėvių išbandymas - Vaiko vardas
Paprašykite, kad vaiko vardą sudėtų iš daiktų kurių pavadinimas prasideda vaiko vardo raidėmis. Laimi greičiau užduotį įvykdęs krikštatėvis.


3. Balionai su užduotimis
Įdėkite į balionus lapelius su užduotimis ir juos pripūskite. Žaidimo metu leiskite juos susprogdinti ir įvykdyti jame esančią užduotį. Jeigu užduotis įvykdoma, apdovanokite prizu.